Trebuie sa stii ca un electroderm produce curent ce este distribuit in toata zona problematica, adica cea pe care urmeaza sa o tratezi. Acest curent este distribuit prin intermediul unui electrod, format dintr-un tub de sticla ce are capatul metalic. Dinspre electrod spre piele se produce o mica scanteie si ai senzatia ca ti se furnica pielea. Asta inseamna ca receptorii pielii se irita, se dilata vasele sangvine si se reduc spasmele. Daca ai rani sau cicatrici postoperatorii, le vei putea diminua cu ajutorul unui electroderm!
Partile componente ale unui electroderm:
Află de asemenea ca exista si electroderm portabil cu 4 capete pentru cosmetica, fiecare capat avand misiunea sa. Aceste capete sunt numite si electrozi:
- Electrodul pieptene se foloseste pentru scalpul afectat si pentru cei ce intampina probleme cu caderea parului (stimuleaza cresterea parului).
- Electrodul ce are forma unei ciuperci este universal si se foloseste pentru toate partile corpului si a fetei.
- Electrodul curb este destinat pentru unele proceduri medicale si fizioterapeutice.
- In final, electrodul cervical-dorsal, permite efectuarea procedurilor pe o suprafata ma mare, cum ar fi partea gatului sau spatele.
Trebuie sa cunosti ca un electroderm este compus dintr-un corp generator si unul transformator. Fiecare electroderm este dotat cu unul sau mai multi electrozi, cum ar fi acest electroderm portabil cu 4 capete pentru tratamente cosmetice.
Intensitatea curentului o reglezi rotind roata ce se afla la capatului corpului transformator. Vei incepe procedura de la o intensitate mica, astfel incat senzatia de furnicatura sa fie suportabila pentru tenul tau. O procedura, pentru inceput, va dura circa 10 minute, efectuand miscari pe piele in directia corecta.
Toti cei 4 electrozi au aceeasi durata de lucru, fie ca iti masezi scalpul, fata sau alte parti ale corpului.
In ce scopuri se utilizeaza un electroderm:
- in tratamentul pielii si anume acneea sau comedoanele;
- corecteaza celulita, chiar si pe cea fibroasa;
- stimuleaza cresterea parului;
- corecteaza conturul fetei si scalpul gras;
- lupta impotriva matretii;
- ajuta la probleme articulare;
- lupta cu varicele;
Contraindicatii:
- Este contraindicat sa faci proceduri cu un electroderm portabil cosmetic cu 4 capete daca suferi de vreo boala oncologica maligna sau daca pe zona afectata este prezenta vreo formatiune oncologica benigna.
- Este contraindicat si persoanelor cu boli cardiovasculare, cu aritmii cardiace, insuficienta circulatorie peste stadiul 2B sau celor ce poarta un stimulator cardiac.
- Femeile insarcinate nu au nevoie de proceduri pe perioada sarcinii.
- Nici persoanele epileptice nu vor avea voie sa faca proceduri cu un electroderm.
- Daca suferi de hirsutism, care este cresterea excesiva si nedorita a parului facial, sau ai forme severe de rozacee si telangiectazie, la fel vei avea interdictii sa te folosesti de un electroderm.
Am considerat important sa te informam in privinta contraindicatiilor folosirii acestui aparat, de aceea ai mare grija atunci cand vei merge la cosmetolog sa anunti de ce afectiuni sau maladii suferi, astfel incat sa ti se aleaga tratamentul potrivit!
Specificatii tehnice:
- Putere de lucru: 10W;
- Intensitate reglabila;
- Frecventa de lucru electroderm: 650GHz;
- Alimentare (V/Hz):220-240V, 50/60Hz;
- Dimensiuni: 33x21x6 cm;
- 4 electrozi;